Voorbereiding vormsel

Vroeg in de ochtend van zondag 29 augustus waren Vik, Bruno en Sonia al naarstig in de weer om de laatste afspraken te maken en de kerk klaar te zetten voor de ouders en hun vormelingen. De traditionele kruisoplegging als afsluiter voor het vormsel mocht iets speciaals zijn want dit vormseljaar was niet zoals anders.

In de voorbereidende catechese kregen de vormelingen een voorgerechtje van samenzijn, afscheid van de vakantie en de betekenis van de kruisoplegging.

In de viering werd de hoofdschotel geserveerd met flink wat informatie zodat de vormelingen, die nu de maandelijkse gezinsvieringen moesten missen, weer helemaal mee zijn. Vik nam ons mee in de geschiedenis van de kerk, (na grondig zoeken vonden de vormelingen aan de ingang een bouwjaar van de kerk: 1796), leerde ons terug in sprookjes te geloven (en in de goede afloop) en herinnerde ons aan de gastvrijheid en menslievendheid van Jezus.

We braken het brood en deelden de drank in de bubbel, maar samen met allen.

De kers op de taart was de ontvangst van het kruisje. Elke vormeling had een mooie tekst geschreven over de betekenis hiervan voor zichzelf en anderen. De micro boezemde wat angst in, maar zo werd het een intiem moment binnen het gezin.