Synodale weg

Vorig jaar organiseerde de Federatie Kampenhout een overleg over de toekomst van de Kerk. Een dertigtal gelovigen uit onze vier parochies waren daarbij aanwezig. Een verslag van deze bijeenkomst met de verschillende besproken punten en voorstellen werd aan onze bisschop bezorgd.

Een gelijkaardig overleg gebeurde vorig jaar in alle landen in de wereld. Alle lokale verslagen werden gebundeld per land, en per continent. Ze zullen besproken worden in een internationale synode in Rome.

Op maandag 27 maart organiseert de Federatie Kampenhout een opvolging. Een deskundige die betrokken was bij het samenvoegen van alle rapporten in ons land, zal informatie geven over de inhoud van het synodaal verslag van België. Op die manier vernemen we in welke mate onze bekommernissen vanuit Kampenhout een plaats hebben gekregen in het nationale rapport, en mogelijk ook in het internationale rapport dat in Rome zal besproken worden.
Dit wordt ongetwijfeld een interessante avond! U bent welkom op maandag 27 maart om 20 uur in de kerk van Sint-Servaas Berg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *